2011. augusztus 27., szombat

CNS Globe HD 5" IGO PRIMO 1.2 - Jelenlegi ára: 26 500 Ft


Előre bemondja a fix és a mobil sebességmérő kamerákat, valamint a busz sávot figyelő kamerákat
(Ez a funkció csak nálam)
IGO PRIMO 1. 2
Teljes Európa térképpel!
CPU:
SIRFatlas V AT550 500MHz
Memória:
4GB Nand Flash ROM / 128MB RAM
Bővítés:
microSD, microSDHC (max. 16GB-ig)
Kijelző:
5 coll TFT LCD 65 ezer színű érintő kijelző, 800x480 pixel felbontás
Akkumulátor:
1100mAh Li-Ion
Kommunikáció:
USB
Op. rendszer:
Microsoft WindowsCE 6. 0                                                                                                                                                                     
Méret:
138 x 86 x 13 mm
Súly:
219 gramm
Garancia:
2 év
Egyéb:
Beépített Sirf GRF3 (64 csatornás GPS vevő)
Egyéb:
TMC előkészítés
Egyéb:
Beépített FM transmitter
Egyéb:
Bluetooth kihangosítás, Bluetooth internet hozzáférés!
WWW:
A gyártó weboldalát megtekintheti ide kattintva!
Leírás:
Tartozékok:
-autóstartó,
-autóstöltő,
-hálózati töltő,
-USB szinkronkábel,
-hordtáska,
-garanciajegy,
-használati útmutató
Szolgáltatások:
- Windows CE kompatibilis navigációs szoftver futtatása
- TMC előkészítés
- Játékok
- Számológép
- Audió/videó/képlejátszás
- Flash Player
 
A CNS hazai tevékenysége az utóbbi hónapokban igencsak felerősödött. A Globe HD névre keresztelt gépük az egyik legjobb ár/érték arányú eszköz a hazai navigációs piacon, ráadásul a Navon mellett az egyedüli, amit iGO Primo szoftverrel is meg lehet vásárolni. Ez elég nyomós érv lehet, ugyanis a Navon kínálatában nincs 800x480 pixeles felbontású termék.
[+]
Igazság szerint már elég régóta nálunk van az iGO8 alapú verzió, de amikor kiderült, hogy lesz Primo is a kínálatban, akkor inkább megvártuk azt a dobozt is, legalább látjuk a különbséget. Globe HD egyébként csupaszon is vásárolható.
[+]
Doboz, külső
A fehér csomag elég gazdag. Hálózati és szivargyújtós töltő, miniUSB kábel, autós tartó, amelynek tetejébe a stylus is bepattintható, valamint egy kis szütyőt is kapunk. Ennél több alsóhangon nem is kell, egy TMC antennának még biztos örült volna a nép, de kezdetnek így is megfelelő.
[+]
A CNS Globe HD igen pofás formatervet kapott. Az előlapot körülfogó fémes betét tényleg fémből van, ez érződik is az eszköz súlyán. A 219 grammos tömeg a mérethez képest elég izmos. Az előlapot az 5 inches érintőkijelző uralja, amely 800x480 pixeles felbontásával a navik mezőnyében nagyon finomnak számít. Sok egyéb extra nincs a cucc arcán, bal felől egy kis LED jelez vissza töltés esetén.
[+]
A gép bal oldala érdemel tüzetesebb átvizsgálást. Itt van ugyanis egy sereg csatlakozó, miniUSB, TMC, 3, 5 mm-es jack, illetve a microSD helye. Ez utóbbiban ücsörög kártya is, ezen van a navigációs szoftver. Hátul egy reset nyílás, valamint egy kihajtható műanyagdarab található, amelynek segítségével a Globe HD megáll az asztalon is, ez elvileg lehetőséget ad mondjuk videók megnézésre, vagy használhatjuk a cuccot digitális képkeretként, bár ennek a felhasználási volumene megítélésem szerint meglehetősen csekély.
[+]
A mellékelt tartókar rövid, két ponton állítható, szélvedőre cuppantható. Javasolt a jobb tapadás érdekben némi nedvességgel megküldeni felhelyezés előtt a korongot, erre igen sokan a focistás módszert választják, kihagyott helyzeteket követően számos labdarúgó cselekszik hasonlóan. A tartó tetejébe lehet belepattintani a stylust, ami bizonyos műveleteknél biztos szükséges lesz, lévén a kijelző rezisztív, az okostelefonok használata után kissé nehéz visszadöccenni a körömmel nyomkodható eszközök világába.
Navigáció, összegzés
A navigáció menüpontra kattintva kell néhány másodperc, mire a készülék vizuális visszajelzést ad, azaz indítja a szoftvert. Ez vagy az iGO8, vagy pedig a Primo.
 
A TTS a Text To Speech rövidítése, a lényeg az, hogy Eszter be tudja olvasni az utcaneveket is, így segítve a navigációt, hiszen jó esetben nem kell a kijelzőt sem figyelnünk. Tény, hogy külföldön kissé viccesen olvassa be az utcaneveket, hiszen a magyar kiejtés van betáplálva, ami viszont az idegen nyelven nem beszélő magyar turistáknak még akár segítség is lehet. A hangerő és a hangtisztaság mindkét esetben megfelelő.
 
Az iGO8-nak a CNS által felpimpelt változatával találkozhatunk, amely átalakított kezelőfelületet, illetve rengeteg POI-t tartalmaz. Benne van gyárilag a speedcam adatbázis is, a sávfigyelés is megfelelően működik. Három dimenziós épületeket mindkét szoftver rajzol, dombrzati viszonyok megjelenítésében a Primo élethűbb. A tervezési módok között is a Primo tud többet, itt van egy zöld opció, amely elvileg olyan útvonalat tervez, melyen végighaladva autónk a legkevesebb károsanyagot jutattja a légkörbe. A Primo abban is többet nyújt, hogy maga a navigációs szoftver is rendelkezik extra funkciókkal, például az egyes országokról adhat tájékoztatást, van ruhaméret átváltó, számolhatunk vele üzemanyagfogyasztást is.
 
A térképfrissítés – mint újabbn az összes iGO alapú cucc esetén – a naviextras. com-on keresztül oldható meg. GPS jelet megfelelő gyorsasággal talál a termék, ezzel szerencsére nem volt gond, s nem jellemző az sem, hogy elveszítené menet közben.
[+]A hátlap alatti akkumulátor 1-2 órányi töltés nélküli navigálásra elég, ez átlagos produkció. A CNS hardvere a kijelző felbontásával emelkedik az átlagmezőny fölé!
 


Jelenlegi ára: 26 500 Ft

Az aukció vége: 2011-09-04 20:45
. CNS Globe HD 5" IGO PRIMO 1.2 - Jelenlegi ára: 26 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése